Delphi

Från K-sektionens Wiki
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Ett av studentområdena i Lund heter Delphi, vilket är ett litet oklart namn för det låter nästan som delfin. Men oavsett namn lockar området massor av studenter och med rätta, eftersom det ligger nära både LTH campus och ekonomihögskolan. Vägen till KC från Delphi tar kanske 5 min på cykel, om ens det. Så det är inte så konstigt att det är bland det studenttätaste området i Lund, tillsammans med Kämnars som ligger i närheten. Området har massor av korridorshus men också lägenhetshus som man kan signa upp för via AFs hemsida. Tillsammans finns det 1300 bostäder för studenter på området.

Husen är numrerade med bokstäver och därför hade man ju kunnat förvänta sig att de skulle följa alfabetet när de placerade ut husen. Men om det är ett alfabet de har följt så är det inte det svenska iallafall. För många upplevs nämligen området som en labyrint där det är omöjligt att hitta rätt bokstav på huset. Men frukta inte! Området är inte så stort, vi är ju trots allt i Lund, och det går hyfsat snabbt att lära sig att hitta någorlunda åtminstone. Och tur är väl det, annars hade alla TDC:er och studentfester som ofta håller till på Delphi inte varit så lätta att hitta till. Under nollningen är studentlivet verkligen påtagligt på Delphi och absolut hörbar.

Utöver ett bra studentområde, finns det också massor av fina utemiljöer med grillplatser och annat. Det är nära gym (Actic, Gerda m.m), mataffärer och, som sagt, princip allt.