Skillnad mellan versioner av "Flerdimensionell analys"

Från K-sektionens Wiki
Hoppa till navigering Hoppa till sök
(Skapade sidan med 'Flerdimensionell analys, eller flerdim som kursen brukar kallas, är en fortsättningskurs på endimen. För oss på K-sektionen läses flerdimen i l...')
 
 
Rad 1: Rad 1:
Flerdimensionell analys, eller flerdim som kursen brukar kallas, är en fortsättningskurs på [[Endimensionell analys|endimen]]. För oss på K-sektionen läses flerdimen i läsperiod 1 under det andra året. Som nämnt innan bygger kursen vidare på de koncept som togs upp i endimen men även lite från linjär algebra. Precis som namnet antyder studeras koncepten nu i flera dimensioner vilket innebär att det finns mer än en variabel att räkna med, dvs funktioner som beror på fler än en variabel.
+
Flerdimensionell analys, eller flerdim som kursen brukar kallas, är en fortsättningskurs på [[Endimensionell analys|endimen]]. För oss på K-sektionen läses flerdimen i läsperiod 1 under det andra året. Som nämnt innan bygger kursen vidare på de koncept som togs upp i endimen men även lite från [[Linjär algebra|linjär algebra]]. Precis som namnet antyder studeras koncepten nu i flera dimensioner vilket innebär att det finns mer än en variabel att räkna med, dvs funktioner som beror på fler än en variabel.

Nuvarande version från 3 november 2021 kl. 18.41

Flerdimensionell analys, eller flerdim som kursen brukar kallas, är en fortsättningskurs på endimen. För oss på K-sektionen läses flerdimen i läsperiod 1 under det andra året. Som nämnt innan bygger kursen vidare på de koncept som togs upp i endimen men även lite från linjär algebra. Precis som namnet antyder studeras koncepten nu i flera dimensioner vilket innebär att det finns mer än en variabel att räkna med, dvs funktioner som beror på fler än en variabel.