Sjön Sjøn

Från K-sektionens Wiki
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Sjön Sjøn är en mytomspunnen insjö belägen mellan Helsingkrona Nation och Matteannexet. Ursprunget till sjön sägs vara en tegelfabrik, som använt vattnet i dess produktion, tidigare belägen på LTHs campusområde.

Under senare år har strandkanterna till Sjön Sjøn rensats upp och uppgraderats med bryggor och utkiksplatser till teknologernas förtjusning. Dessutom har en sjösättningsramp byggts, som förenklar sjösättandet av teknologernas sjöburna farkoster.

Nollning

I Sjön Sjøn ligger Ön Øn, som är ett populärt resmål för badsugna teknologer. Under nollningsveckan sjösätts flera evenemang med Ön Øn som mål. Detta då det åtråvärda monumentet Telefonkiosken Telefonkiosken står på Ön Øn, som med fördel ska målas i k-sektionens klargula vackra färg.

"Fontänerna"

Den installation som finns ovanför Sjön Sjøn vid gångbron från Matteannexet till Studiecentrum sägs härstamma från ett projekt för att leda vatten ovanför bron i en vattentrappa av glas ner till Sjön Sjøn, som tyvärr gick sönder strax efter färdigställandet. Det är oklart exakt när detta hände, men badande teknologer har sedan dess behövt bära lämpliga fotdon som skydd mot eventuella kvarvarande glasbitar i Sjön Sjøn.

Vattnet

Kvalitén på Sjön Sjøns vatten är ett ofta debatterad ämne bland nya som gamla teknologer. Vissa påstår att fiskar observerats i vattnet, andra hoppas för fiskarnas skull att detta inte stämmer. Generellt kan det sägas att teknologer rekommenderas undvika kallsupar vid dopp i Sjön Sjøns vatten.

Evenemang i Sjön Sjøn

Fun fact

En seglingsregatta med en handfull Optimist-jollar från Lommabuktens Segelsällskap gick av stapeln i Sjön Sjøn år 2016, där K-Sektionen ska ha varit representerad av minst en modig seglare. Resultatet från regattan är ovisst, kanske pga de usla vindförhållandena som oftast råder på Sjön Sjøn.