Hoppborgen

Från K-sektionens Wiki
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Hoppborgen var en mellanstor, röd och gul hoppborg, som såg mer ut som en kort hinderbana. Den köptes in 2009 med pengar från hoppborgsfonden. Hoppborgsfonden skapades 2005 från insamlade pengar i “hoppborgsspargrisen” vilken mestadels bestod av årliga överskott från pHøset med målet att kunna köpa en egen hoppborg. En hoppborg köptes in och resterande pengar i fonden skulle användas till att laga den samt tillslut kunna köpa en ny, något som aldrig gjordes.

Hoppborgen har genom sina år fått genomgå ett stort antal lagningar av större och mindre hål. Den har sytts och vulkats av drivna sektionsmedlemmar och till och med varit på utflykt till företag i Svedala som hjälpt till att laga. Ett av de mer kända hålen var tillräckligt stor för att en mellanstor människa skulle kunna krypa in och vara inuti hoppborgen, en imponerande bedrift som hoppborgen i alla fall nästan överlevde. Ansvariga för hoppborgen har varierat under åren, där prylmästeriet varit de senaste ansvariga. Tidigare har även poster som “hoppetossa” inneburit hoppborgsansvar.

Ända sedan hoppborgen köptes in har det varit diskussioner huruvida den skulle få vara kvar. Argumenten har varit många i båda riktningar. “Den är stor, tung och otymplig” mot “den är rolig, unik och fantastisk”. Tillslut togs ett beslut att göra sig av med den. Efter flertalet försök att sälja den till Kåren och andra Sektioner så fick den komma till sin sista vila på Lunds återvinningscentral. Den gav sitt allt ända till slutet och det krävdes hjälp av random människor i korridoren på Kemicentrum för att lasta ut den från förrådet. Rest in peace hoppborgen. Tack för glädjen du gav oss och svordomarna som kom med dig. Hoppas ditt minne lever kvar på Sektionen i all evig tid. Om inte annat i form av de cirka 200 nu irrelevanta “jag har hoppat i K-sektionens hoppborg” märkena.