Tandem

Från K-sektionens Wiki
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Varje år, förutom karnevalsår, anordnas tandemstafetten av idrottskollegiet som är ett underkollegium till kuratorkollegiet. De flesta nationer och kårer deltar, LTH brukar åka som ett gemensamt lag med alla sektioner representerade.

Genomförande

Stafetten går ut på att omkring 1000 studenter bussas upp till Göteborg där stafetten går av stapeln vid 21:00 på Götaplatsen. Varje buss har en tandemcykel och tillsammans delar bussen på att cykla de tio sträckorna som ska ta studenterna tillbaka till Lund. Resan går genom bland annat Falkenberg, Båstad, Hallandsåsen och Söderåsen och avslutas med en sista spurt från Tetra Pak till Lundagård. Vid målgången delas pris ut till det lag som kom närmast en idealtid, ett strulpris till de lag som haft extra mycket problem under färden, Stora och Lilla bergshackan och ett festpris till det mest taggade laget.

Utklädnad

Varje lag har ett egen utklädnad och tema vilket kan variera från år till år eller vara kontinuerligt som det är för en del nationer.

Ursprung

Eventet härstammar från att studenter från Göteborg cyklat till Lund för att kunna vara med på Lundakarnevalen. Därefter omorganiserades stafetten till att gå åt motsatt riktning vartannat år till att det idag endast är lundastudenter som deltar i stafetten.